Engels

Frans


Ik zou me beschrijven als een activist in veel sociale domeinen.  Ik probeer gelijkheid en solidariteit op alle niveaus (inkomen, leeftijd, oorsprong) te promoten. Ik leef in België en probeer consequent te zijn met mijn opinies. Een van mijn favoriete citaten (van Montesquieu bijna 4 eeuwen geleden) is:

 Zou ik iets kennen dat nuttig is voor mij maar slecht voor mijn familie, ik zou het verwerpen,

Zou ik iets kennen dat nuttig is voor mijn familie maar slecht voor mijn vaderland, ik zou het proberen te vergeten,

Zou ik iets kennen dat nuttig is voor mijn vaderland maar slecht voor Europa of nuttig voor Europa maar slecht voor de wereld, ik zou het als een misdaad beschouwen.


Hierna vindt u informatie en links i.v.m. mijn activiteiten. Opgepast: de meeste sites werden niet door mij gemaakt. 

Linkedin Facebook Twitter Blog TedX

.

Technoprogressisme en transhumanism

Longevitism (veel langer en gezonder leven)

Andere activiteiten

Être humain demain (Morgen een mens zijn). Ik ben vice-voorzitter van de Association Française Transhumaniste Technoprog.

W
e pleiten voor het gebruik van wetenschap en technologie om de menselijke fysieke en mentale kenmerken te verbeteren.

Ik ben covoorzitter van Heales (Healthy Life Extension Society),

Elke dag sterven ongeveer 110.000 mensen als gevolg van het ouder worden. Ziekten die verband houden met senescentie zijn verantwoordelijk voor 2/3 van de sterfgevallen wereldwijd. Heales is een organisatie die op Belgisch en Europees niveau informeert en sensibiliseert over de technologische en medische ontwikkelingen in het domein van de bio-gerontologie. Wij bevorderen en ondersteunen het onderzoek tegen de vergrijzing. Ik ben de hoofdauteur van de maandelijkse nieuwsbrief
Dood van de dood.

De Federale Overheidsdienst Sociale zekerheid is het Belgische federale ministerie waar ik als jurist werk sinds 1989.  Ik ben daar momenteel Strategisch Communicatieadviseur.

Ik ben ook vakbondsafgevaardigde van de ACOD.

Wat betekent het om mens te zijn in een technologisch verbeterde wereld? Het impliceert met name het ethisch gebruik van technologie, zoals kunstmatige intelligentie, om de menselijke capaciteiten te ontwikkelen. We willen dat mensen beter kunnen worden.

Ik ben lid van de Board de Humanity +, organisatie die deze ideeën bepleit.

Ik ben lid van de Board van de International Longevity Alliance.

Net als bij Heales, maar dan op internationaal niveau, wil de organisatie een wereld waarin iedereen een gezonde levensduur kan bereiken door middel van innovatieve technologieën.

Ik ben ook lid van de Life Extension Board van de Lifeboat Foundation.

Ik ben in 1962 in België geboren en woon in Brussel, een van de meest multiculturele steden ter wereld. Ik ben vooral een burger van de wereld

Meer dan 3 millennia geleden het idee om te beslissen wie er gelijk heeft door degenen die voor en degenen die tegen zijn te tellen in plaats van de sterkste of de meest bekwame te laten beslissen.

Het idee om alle burgers van de wereld te laten stemmen is veel recenter... Ik ben lid van Democracy Without Borders. Een van de dingen waar het zich voor inzet is een wereldparlement.

Ik heb, met Marc Roux, het boek Technoprog. Le transhumanisme au service du Progrès social geschreven.

Livre Technoprog


Ik heb het boek Et si on arrêtait de vieillir ! : Réalité, enjeux et perspectives d'une vie en bonne santé beaucoup plus longue geschreven.

Livre Et si on arrêtait de viellir
Ik heb
in vele media en conferenties gesproken en veel activiteiten georganiseerd over levensduur, geneeskunde, technologische vooruitgang, transhumanism, artificiële intelligentie...

Mijn eerste politieke partij in België is Ecolo. Niet perfect, niet links genoeg, maar veruit de beste in het Franstalige deel van het land. Ik ben ook lid van de Vlaamse zusterpartij Groen.Dessin Didier Coeurnelle

Biologische onsterfelijkheid. Op een dag, hoop ik, zullen we niet meer van ouderdom sterven en zullen we The Fable of the Tyrant Dragon, geschreven door Nick Bostrom, lezen als een profetische tekst.

Collectif Solidarités contre l’exclusion. Deze organisatie waarvan ik lid ben promoot meer rechten voor de meest uitgeslotenen in België.

Al vele jaren geef ik een belangrijk deel van mijn inkomsten aan verschillende non-profit organisaties. Lange tijd was het SOS-Faim. Momenteel Artsen zonder Grenzen en SENS.

 

 

Laatste wijziging: Juni 2020,

 

 

Contact